Condens termopan - Portal semantic Pagini Favorite
Chat online  

Condens termopan

De la Portal semantic Pagini Favorite

Salt la: navigare, căutare


Top Contributori Articol

Anyhoo [3 editari]

Afiseaza tot
Comunitate

Google Friend Connect Pagini Favorite

Vino si tu in zona Google FriendConnect

Pagini Favorite Twitter

Urmareste Pagini Favorite pe twitter

Condens termopan

Geamuri termopan sunt definitorii pentru ambientul unei locuinte, sunt cele care completeaza stilul arhitectural, geamurile termopan fiind singurele elemente care isi pun amprenta atat asupra designului exterior cat si asupra designului interior. Prin montarea unor ferestre pvc adecvate se asigura in interior o luminozitate de calitate precum si un mediu confortabil si placut.

Formarea condensului pe suprafata interioara a geamului termoizolant

Condensul poate aparea pe suprafata interioara a geamului termoizolant, respectiv a ramelor. Se vorbeste in acest caz si de formarea apei exsudate sau a apei de condens. Acest fenomen nu trebuie confundat cu condensarea din spatiul intermediar al geamurilor termoizolante care reprezinta un caz foarte rar de defect de executie. Cauzele formarii apei de condens pe geamul termoizolant, sau pe ramele ferestrelor sunt explicate in continuare.

In locuinta se produc permanent vapori de apa:

  • din aerul respirat de om: cantitatea zilnica 1-2 litri;
  • din gatit : pana la 2 litri intr-o gospodarie de 4 persoane;
  • activitatile gospodaresti (baie, spalatul rufelor, udatul florilor) aduc pana la 3 litri intr-o gospodarie de 4 persoane....mai mult despre Condens termopan...[1]


Prevenirea condensului

Pe suprafata interioara a ferestrelor termopan se poate forma condens. Acest fenomen nu trebuie confundat cu condensarea din spatiul intermediar al geamurilor termoizolatoare care reprezinta un caz foarte rar de defect de executie.

  • Apa de condens se datoreaza mai multor cauze, insa utilizatorii pot sa previna aceste cauze.
a) Prima cauza sunt vaporii de apa din locuinta: daca in aer se aglomereaza cantitatea maxima de vapori de apa, atunci aerul nu mai suplimentează izolatia termica a locuintei. Deci este recomandata folosirea hotelor de bucatarie, evitarea fierberii cu ferestrele inchise.
b) De asemenea este necesar ca temperaturile din locuinta sa nu difere de la o incapere la alta. Dimineata se recomanda aerisirea spatiilor aproximativ 20 de minute iar dupa inchiderea ferestrelor, incalzirea sa fie uniforma si la temperaturi moderate.
c) O micsorare a condensului poate fi obtinuta si printr-o modificare a circulatiei aerului cald, respectiv printr-o dispunere favorabila a instalatiilor de incalzire. Curentul de aer cald trebuie sa treaca de-a lungul ferestrei, astfel incat sa fie posibili coeficienti mai mari de transmitere a caldurii. In cazul prezentei glafurilor interioare, care acopera elementele de incazire poate fi redus riscul aparitiei condensului, prin realizarea in acestea a unor fante sau perforatii....mai mult despre Condens termopan...[2]
Unelte personale